Retele Structurate – Configurare si securizare

photo-retelisticaSocietatile au astazi asteptari mai mari de la retelele IT. Acestea trebuie sa fie rapide, durabile si versatile. ITMM ofera servicii informatice specializate atat pentru proiectarea retelei potrivite pentru compania ta, daca esti la inceput de drum, cat si pentru optimizarea retelei deja existente, asigurand in acelasi timp si securitatea acesteia.

 

Proiectare/evaluare retea

ITMM poate proiecta si implementa reteaua potrivita pentru nevoile individuale ale fiecarui client in parte. Pentru a-ti oferi solutii personalizate corespunzatoare, specialistii ITMM vor vizualiza locatia si vor incerca sa afle mai multe despre specificul companiei tale, pentru a putea raspunde la intrebari-cheie pentru realizarea retelei: Care sunt asteptarile tale de la retea? Care sunt nemultumirile tale privind sistemul deja existent? Crezi ca informatiile companiei tale sunt in siguranta? Ulterior, vor efectua o evaluare aprofundata a infrastructurii informatice a companiei tale pentru a afla cum pot imbunatati sistemul actual. Vor analiza, de asemenea, ce aplicatii software sunt cele mai potrivite pentru cerintele tale.  Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele intrebari la care ITMM va raspunde pentru tine.

 

Implementarea retelei

Pentru retelele noi, odata ce s-a realizat si aprobat proiectul de retea, vor fi achizitionate echipamentele necesare si instalate in sediul clientului.

Specialistii nostrii vor realiza trasarea cablurilor (cabluri utp, cabluri telefonice etc.), instalarea prizelor necesare (simple sau mixte), a switch-urilor, routerelor, instalarea fibrei optice, montarea rack-urilor, a plintei etc. Aceste operatiuni vor fi realizate astfel incat sa se respecte timpul de executie estimat initial. In cazul modificarii unei retele existente, se lucreaza intr-un mod care sa nu cauzeze intreruperi semnificative in activitatea curenta a clientului.

 

Configurarea retelei

Aceasta etapa consta in instalarea si configurarea serverelor, a echipamentelor auxiliare si a statiilor de lucru individuale, precum si in testarea acestora pentru identificarea unor posibile erori si eficientizarea retelei.

 

Securizarea retelei

ITMM propune si implementeaza o serie de politici pentru a monitoriza reteaua si a preveni accesul neautorizat sau utilizarea incorecta ori modificarea neautorizata a datelor, oferind o serie de servicii in acest sens:

  • o solutie optima de securitate a retelei, care integreaza toate elementele necesare pentru o protectie completa in timp real impotriva amenintarilor, precum virusi, viermi, troieni, adware, spyware, keyloggere sau alte aplicatii periculoase
  • un firewall configurabil si performant care sa ofere protectie pentru servicii-cheie, cum ar fi Web, e-mail, transfer de fisiere, servicii Windows si DNS
  • restrictionarea accesului la unele aplicatii sau websiteuri pentru cresterea productivitatii angajatilor
  • realizarea upgrade-urilor necesare si inlocuirea echipamentelor hardware in timp util

 

logo-george

×

Faceti un click pe unul din consultati sau trimiteti un mail la: office@itmm.ro

×